Spice of My Life

Followers !

Halaman

Isnin, 31 Mac 2014

Bermulalah sebuah kerjaya :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

KK dah mula kerja harini, berpakaian kemeja berkolar putih dan berseluar slack hitam, berkasut hitam, saling tak tumpah macam budak training, hehe

Dokumen kerja selesai ! Phablet dah ok !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Misi petang tadi nak sediakan dokumen kerja ada yang berjaya dan ada yang tidak, mari kita baca ! huhu

Misi menyediakan dokumen kerja !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Sukanya bila dah dapat kerja kan, rasa tak nak lelapkan mata saja semalam, terlalu gembira, sampai macam tu sekali.

Ahad, 30 Mac 2014

Alhamdulillah, dapat kerja !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Al-kisahnya, petang tadi masa KK di majlis perkahwinan sahabat KK, tiba-tiba terima satu panggilan dari tempat KK mohon haritu

Sabtu, 29 Mac 2014

OTW ke rumah pengantin :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

KK sekarang sudah bergerak ke lokasi majlis diadakan, KK tumpang kereta ayza, nak pergi seorang diri malu, Hadi tak dapat datang.


Beli hadiah untuk perkahwinan sahabat :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Malam tadi dalam jam 8.00 malam KK gagahkan diri ke sebuah pasaraya yang berdekatan dengan rumah.

Jumaat, 28 Mac 2014

Tak pergi Bengkel Mencanting Batik :(


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

KK tak pergi pun bengkel tu, sedih sangat, ada 2 sebab yang menjadi penghalang KK tak hadiri bengkel tersebut.

Hadiri Bengkel Mencanting Batik !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Esok KK akan hadiri satu bengkel mencanting batik, sebenarnya dah lama KK daftar untuk bengkel ni, dari bulan 2 lepas.

Jemputan perkahwinan sahabat :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tak sangka, tiba-tiba seorang sahabat KK ni nak kahwin dah, harini sampai dah kad kahwinnya, tak sangka betul.

Salam Jumaat 28/03/2014


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Bersyukur ke hadrat illahi, kerana dapat lagi kita bernafas di atas bumi Allah yang dipinjamkan sementara kepada kita.

Khamis, 27 Mac 2014

Tolong hias hantaran :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Rutin di tengah malam macam biasa, menjadi kuli untuk hias hantaran tunang, biasalah, inilah kerja pabila orang menggangur kan, hehe

Kudapan petang : Tempe celup tepung !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Petang-petang ni, memang rasa nak tidur saja, denga cuaca yang agak panas, mata tu layu dan mengantuk tak habis.

Rabu, 26 Mac 2014

Hias hantaran pertunangan :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Kisah yang bersambung dari semalam, harini rutin yang sama, hias tapak hantaran, sebab semalam baru siap 3 tapak.

Bukan rezeki saya :(


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Kisah sambungan dari cerita semalam, ingat tak yang KK cerita pasal temuduga ke-2 yang KK pergi tu, boleh baca SINI

Selasa, 25 Mac 2014

Persiapan pertunangan :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Pukul 3 pagi baru siap sedikit hantaran, sekadar hias-hias tapak sahaja, yang lain belum lagi, sekejap saja masa berlalu.

Temuduga ke-2 ^ Hujan tetap diredah !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Hati tak habis lagi berdebar ni, dup dap dup dap tak hilang lagi, lagi-lagi keputusannya masih tergantung.

Ahad, 23 Mac 2014

Sijil Berhenti Sekolah + Sijil Koko + Majalah CITARASA


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Masa KK pergi sekolah minggu lepas, yakni masa ambil keputusan, cikgu ada beri 3 benda yang penting terutama bagi lepasan sekolah.

Oreo Cheese Cake + Pavlova = Marvellous !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Semalam baru sampai kek yang KK tempah, hehe, sekarang memang trend jual kek dalam bekas kecil-kecil kan, sebekas RM 5 sahaja.

Berjalan-jalan tengok wayang bersama rakan STPM :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Rindu dengan kawan-kawan, bayangkan kali terakhir jumpa tahun lepas bulan 11, semasa kami semua habis peperiksaan Penggal 3 STPM 2013.

Sabtu, 22 Mac 2014

Tempahan dari jiran sebelah :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tak sangka, ingat tak entri tempoh hari yang KK cerita tentang kek minyak yang disedekahkan di majlis tahlil, boleh baca kisah 3 biji kek dalam 1 hari.

Shopping lagi di Daiso Japan !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Minggu lepas, KK pergi lagi di Daiso Japan, kalau sesiapa lagi tak tahu, Daiso Japan dah ada di Kuantan, lokasinya di East Coast Mall, area Golden Screen Cinema tu.

Jumaat, 21 Mac 2014

Cenderahati buat cikgu STPM ^-^


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Dalam kita tak sedar, betapa besarnya pengorbanan seorang guru kepada kita dari sekolah rendah sehingga peringkat tertinggi, tak ternilai dan tidak boleh diganti dengan wang ringgit.

Temuduga berjalan lancar :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Pagi tadi KK telah jalani satu sesi temuduga, alhamdulillah, nampak segalanya berjalan lancar, KK dah buat sehabis baik.

Khamis, 20 Mac 2014

Panggilan temuduga kerja !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini KK akan menjalani satu sesi temuduga, panggilan temuduga yang agak mengejut,tapi KK tak sabar dan teruja !

Nile.com.my : Parcel dah sampai !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Barang KK dah sampai, 2 hari tunggu abang PosLaju, akhirnya sampai juga dengan selamat barang KK tu.

STPM 2013 : Tahniah kepada semua !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Semalam ialah hari paling bermakna bagi KK, hari pengumuman keputusan penuh STPM 2013 yang berlangung di sekolah.

Selasa, 18 Mac 2014

19/03/14 : Keputusan STPM 2013 !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Pejam celik pejam celik, dah tiba hri yang ditunggu-tunggu oleh kesemua calon pertama yang menduduki STPM 2013 secara sistem modular.

Jalan-jalan tenangkan minda ^-^


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini KK teman Nadiah, dia dapat untuk temuduga di kedai buku yang kami mohon tempoh hari. Boleh baca SINI


Isnin, 17 Mac 2014

Nile.com.my : Payment Verified and Shipped Process !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Rentetan dari dari entri SINI, entri kali ni sambungan dari dari entri sebelum ini, jom kita tengok perkembangan.

Beli-belah lagi di Nile.com.my *-*


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

KK ni asyik menghabiskan duit saja, dah lah tak kerja kan, duit tetap dihabiskan, haish ! nasib badan, nafsu tak dapat dikawal.

Ahad, 16 Mac 2014

3 biji kek dalam masa 1 hari ! Fuhh *-*


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Hari Sabtu yang lepas bertarikh 15/03/2014, jiran sebelah KK ada buat sedikit majlis tahlil, jadi mak KK nak bagi sedikit juadah untuk hidangan di tahlil tersebut.

Ink Printer Murah ! 4 botol RM30 !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Ink printer Canon KK ni dah habis, terutama yang warna hitam, memang dah tahap nazak, nyawa-nyawa ikan.

Sabtu, 15 Mac 2014

Melawat makcik di hospital


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Malam semalam, KK telah diajak oleh jiran sebelah, nak pergi melawat mak saudara kawan kat hospital, baru lepas pembedahan.

Jumaat, 14 Mac 2014

Daiso Japan sudah dibuka di Kuantan !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Gembiranya rasa hati, Daiso dah ada kat Kuantan ! Lokasinya di tingkat 3 East Coast Mall ! Jom ramai-ramai datang ke kedai Jepun, semua barang RM 5 !

Borang sudah diisi, tunggu panggilan sekarang ^-^


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Misi mencari kerja berjaya dengan bantuan Nadiah, terima kasih sebab temankan KK harini, Nadiah pun nak cari kerja juga.

Misi mencari kerja !


Harini KK sungguh semangat, biasalah, bila dah lama duduk terperap dirumah, dan dah rasa macam anak dara sunti tunggu pinangan kerabat diraja Sultan Brunei kan, haha, semangat tu jadi berlebihan , sebab dah lama disimpan.

Khamis, 13 Mac 2014

Salam Jumaat 14/03/14 :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Masih lagi kita bernafas, KK masih lagi teruskan hidup macam biasa, bersyukur di atas segala keberkatan yang telah dianugerahkan Allah.

Rabu, 12 Mac 2014

Berkongsi ilmu Sejarah Penggal 3 :)


Assalamuaikum dan Selamat Sejahtera,

Ilmu diperolehi dari ditimba, ilmu sukar untuk diamalkan, ilmu tidak boleh dinilai dengan wang ringgit.

Daftar permohonan UPU untuk sesi 2014/2015


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Minggu lepas KK dah buat permohonan UPU, no pin dah lama sebenarnya beli, tapi baru nak isi, hehe

Selasa, 11 Mac 2014

Bayar duit MR1 & Beli Lens Drop

FreshLook Turqoise
Assamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini barulah nak nampak dunia luar, itu pun dipaksa oleh mak KK, disuruhnya pergi bayar duit motor, hehe

Makan malam di Jendela Steamboat


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Hari Sabtu lepas, KK dan Nadiah ke Jendela Steamboat, makan malam disana, dah lama kalau ikutkan perancangan, teringin sangat nak makan steamboat.

Isnin, 10 Mac 2014

Powerbank : Pineng PN- 938 (10,000mAh)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Semalam baru KK beli powerbank ni, kesian kan, orang lain dah berkurun ada, KK baru miliki sekarang, hehe


Ahad, 9 Mac 2014

#Pray4MH370 : Sayu hati ini :(


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tak tahu kenapa, KK rasa begitu sayu bila sebut pasal kisah yang betul-betul menggemparkan seluruh Malaysia malahan menjadi trending dunia.

Buat Cover Page Facebook guna PicMonkey.com


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Semalam, KK tengah bosan, terfikir akan Cover Page di FB masih lagi kosong, tak tahu nak letak gambar apa.

Sabtu, 8 Mac 2014

Sedih :( Tak dapat join #SBB2014 !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Menaip dengan penuh perasaan dan himpunan rasa dengki bercampur baur sedih yang tidak terhingga.

Already Finish my MUET Test !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Alhamdulillah, baru saya KK lepas habiskan MUET Test untuk hari terakhir, 3 paper sekali hari ini.

Jumaat, 7 Mac 2014

Kek Minyak Pelangi !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

KK sekarang suka pula dengan Kek Minyak ni, rasanya akan-akan Kek Pelangi yang biasa KK buat dulu.


MUET Test esok !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Esok KK ada MUET Test, berbaki lagi 3 kertas iaitu Listening, Reading, dan Writing, jadi esok hari terakhir ! huhu

Lunaskan Bil Telefon dan Streamyx !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Lepas balik solat jumaat tadi, makan nasi depan tv, tengok satu cerita sampai habis satu cerita.

Khamis, 6 Mac 2014

Salam Jumaat ^.^


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Salam Jumat semua, alhamdulillah, masih lagi KK bernafas di hari segala penghulu hari ini, mudah-mudahan sihat semua ye.