Spice of My Life

Followers !

Halaman

Khamis, 27 Februari 2014

Contoh Resume Lengkap !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

KK nak kongsikan Resume paling simple dan kemas, seperti yang KK janjikan, inilah contoh resume yang KK buat.

Nile.com.my : Parcel dah sampai ! huhu


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Barang KK dah sampai, huhu, sukanya hati, tak sangka kan? cepat sangat sampai, thumb up untuk abang Poslaju yang hantar tadi !


Rabu, 26 Februari 2014

Berusaha siapkan Resume !

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Bila dah terlalu bosan, dari menghadap Facebook, main Texas Holdem Poker lagi, bila dah banyak kali kalah, chip pun berkurangan, haha

Nile.com.my : Payment Verifed and Shipping Process !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Gembira sangat hati, dah berbunga-bunga dah rasanya, bertaman agaknya, hehe, KK senang hati sangat

Selasa, 25 Februari 2014

Membeli-belah di Nile.com.my *_*


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Baru saja KK membuat bayaran ke akaun Maybank Nile, nasib lah sempat, KK hampir lupa tadi.

20 hari menjadi Penganggur Terhormat :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Pejam celik pejam celik, tak sangka, baru 20 hari KK menjadi pengganggur terhormat di rumah seperti anak dara tunggu pinangan orang, hehe.


Isnin, 24 Februari 2014

Mimpikan sahabat lama ^_^


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Sejak dua menjak ni selalu saja KK mimpi pasal orang, tapi yang pasti orang dekat dengan KK, tak tahu lah kenapa.

Ahad, 23 Februari 2014

Ubat paling mudah haiwan berpenyakit kurap !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Haiwan kesayangan seperti arnab atau kucing pasti dilanda pelbagai penyakit terutama kurap.

Sabtu, 22 Februari 2014

Contoh Surat Berhenti Kerja !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Perletakan jawatan bukanlah sesuatu yang diinginkan oleh semua pekerja mahupun majikan itu sendiri, tetapi, jika ada sebab yang munasabah atau masalah yang berbangkit, mungkin itu jalan yang terbaik.

Dah ada Kad Maybank Ceri !

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Kesian kan, orang lain dah berkulat kot kad Maybank Ceri dia, KK ni baru nak ada, haha, kesian kesian kesian *kata upin ipin.

Khamis, 20 Februari 2014

Bersihkan kipas dinding ^_^


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Cepat betul berhabuk kipas ni, rasanya baru lagi dilap hari itu, semakin lama, semakin perlahan, pasang kelajuan 3 pun dah sama dengan kelajuan 1.

Bedak Sejuk Tanaka


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Bedak yang pernah top satu ketika dulu, trending di Facebook, mana taknya, kalau si pemakai tu Nora Danish, ibu tunggal yang cantik lagi jelita kan? hehe

Beli Nombor Pin UPU :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Selesai sudah Speaking Test MUET, walaupun KK agak kelam kabut, tapi alhamdulillah segalanya berjalan lancar.

Selasa, 18 Februari 2014

MUET Speaking Test --> ESOK !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tak duduk diam KK dari pagi tadi, sampai ke malam, memikirkan hal pagi esok, aduh ! berdebarnya rasa hati.

Isnin, 17 Februari 2014

Melawat tokcik di hospital ^_^


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Baru saja balik dari melawat tokcik di HTAA, nampak kesihatan baik, baru lepas saja makan tengahari.

Sabtu, 15 Februari 2014

Setelah 2 bulan tak basuh !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Semalam, di petang yang bosan, rancangan televisyen pun suam-suam kuku, jadi terfikir nak basuh My Jewel MR1

Jumaat, 14 Februari 2014

Salam Jumaat :) 14 Februari 2014


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tiba lagi kita di hari Jumaat, penghulu segala hari, ucapan Alhamdulillah terungkap di bibir pabila diri ini masih lagi bernafas

Rabu, 12 Februari 2014

Kegilaanku terhadap Contact Lens !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Kegilaan KK kembali lagi, setelah 3 tahun meninggalkan pemakaian kanta lekap, kini KK kembali menggunakan kanta lekap ! huhu

Selasa, 11 Februari 2014

Ambil adik dari sekolah ^_^


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Pagi tadi mak suruh jemput adik dari sekolah, rutin yang jarang dibuat, tapi terlaksana harini.

10/2/14 : Teman abah ke Bahau :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Kisah semalam yang baru nak cerita di blog harini, hehe :)

Ahad, 9 Februari 2014

Last Day as Housekeeping staff :(


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Rasa sayu dan sedih hati apabila menjejakkan kaki ke tempat kerja, tapi KK tak nak tunjuk sangat, buat macam biasa saja.

Isnin, 3 Februari 2014

2 hari lagi ! huhu


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Apa yang 2 hari lagi tuh? KK nak kahwin ker? Atau KK nak pergi melancong ? haha, mana ada sebenarnya 2 hari lagi tu, KK akan.......